Желязков се надява Соколов и Скримов да останат до Париж’2024
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"За мен е огромна чест да водя България", заяви новият селекционер

Новият селекционер на националния отбор по волейбол Николай Желязков заяви, че все още не е разговарял с Цветан Соколов и Тодор Скримов и не е наясно дали те ще останат в отбора за Олимпийските игри в Париж през 2024 година.

“С президента на БФ Волейбол Любо Ганев се договорихме да водя отбора в този олимпийски цикъл, до края на Игрите в Париж 2024,” заяви Желязков.

“До няколко дни ще обявя и щабът, с който ще работя. Идеята ми е той да е изцяло български. Единствено кондиционния треньор може да е чужденец.

“Не съм говорил все още лично с Цветан Соколов и Тодор Скримов дали ще продължат да играят за националния отбор на България. За мен те са много важни, не само като състезатели, но и като личности.

“И двамата могат да дадат още много на националния отбор на България. Опитът на Соколов и Скримов е безценен – и като състезатели и като хора.

“Състезанията, за които ще се подготвяме през тази 2022 година са две – Волейболната лига на нациите и Световното първенство в Русия.

“Идеята ми е да събера националния отбор веднага след края на първенствата, в които играят най-добрите ни волейболисти и това да стане без големи почивки.

“За мен е огромна чест да водя България! Отборът разполага с много талантливи и качествени момчета. Ако работим много, можем да постигнем много добри резултати. Какви са целите ни?

“Първо във VNL ще искам да покажем игра, която да се доближава до отборите – световни сили. И да започнем да бием тимове от Топ 4 в света. Това е необходимо, за да вървим напред и да имаме шансове за участие на Олимпийските игри в Париж 2024.

“Много работа трябва да свършим. Голям обем от работа ни предстои – физическа, тактическа и психологическа! Имаме момчета, които разполагат с голям потенциал и се надявам да го разкрием и то скоро.

“Да, имаме и проблеми, не сме като Полша, която разполага с поне 30 волейболисти от най-висока световна класа, но разполагаме с волейболисти, с които можем да постигнем целите си.

“За световното първенство в Русия се целим първо в преодоляване на предварителната група, в която сме заедно с Полша, САЩ и Мексико. Реално е да се борим за второто място в групата.

“Имаме сили да се противопоставим и победим отбора на САЩ. Чува се, че в него предстоят доста промени, което би било благоприятно за нас. Нашата цел е да сме втори в групата, да бием САЩ и Мексико, и да продължим напред.

“Имаме капацитета да го напарвам още повече, че ще играем двубоите си в Новосибирск.

“Това е голям бонус за нас, защото би трябвало да се чувстваме като у дома си благодарение на отличната дългогодишна работа на Пламен Константинов и неговият български щаб там през последните години.

“Условията в Новосибирск са прекрасни и се надявам да се възползваме максимално от тях.”