Бунт в северномакедонския Шкупи броени дни преди мача с Левски
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Не само "сините" са в трудна ситуация

Привържениците на футболния отбор Шкупи, който се състезава в първото нива на западната ни съседка Македония, се вдигнаха на бунт, срещу управата на град Скопие. Причината за това е, че столичната управа е взела решението да подпомогне финансово намиращия в сериозна криза Вардар. Това не се е харесало на феновете на Шкупи, които са предимно от албански произход.

“Остро осъждаме решението да се представи финансова помощ на най-слабия отбор в Скопие. И то без отчитане на факта, че Шкупи представя столицата в Европа и плаща сериозни пари, за да играе на стадион “Тодор Проески”, а в замяна не получава нищо. Скопие се финансира от данъците, които гражданите отделят за модерен град, а не за политически маркетинг. Затова настояваме решението да бъде преразгледано и ако влезе в сила, бъдете готови да понесете последствията”, обявиха най-крайните фенове на Шкупи.

Шкупи приема столични Левски този четвъртък (27 юли) от 22:00 часа. Двубоят между двата тима ще определи кой от тях ще влезе като фаворит в реванша на “Герена”. Победителят в общия резултат ще продължи напред по пътя си към класирането в групите на Лигата на конференциите.