Дерменджиев: Не е лесно за треньор да вика нови играчи през ден
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Вярвам, че няма да допуснем гол срещу Финландия"

Националният селекционер Георги Дерменджиев даде пресконференция преди утрешния мач с Финландия в Лига на нациите. Срещата е от 19:00 часа на ст. „Васил Левски“. Дерменджиев отбеляза, че голямата бройка липсващи играчи е удар за „лъвовете“, но отборът излиза за победата. Треньорът добави, че иска националите да вземат точки в следващите два мача. В сряда „трикольорите“ имат гостуване на Република Ирландия.

“Десет липсващи човека изобщо не е малко и то за кратко време. Тези, които са тук, ще играят.  Светослав Ковачев и Доминик Янков са тук по обясними причини. Не можем да се лишим от тях. Финландия е добър отбор, който се класира за Европейско първенство. Вече играхме с тях. Загубихме този мач, но не мисля, че заслужавахме. Наясно съм със състава. Имаме една тренировка, която започва след 30 минути. Ако на нея нещо не се случи, съставът ще бъде този, който е в съзнанието ми”.

“Винаги излизаме за победа. И аз искам да вземем точки от двата мача, които остават. Финландия е съперник, който беше изпаднал в ситуация горе-долу близка като нашата. Те обаче съумяха да възвърнат качеството в играчите. Виждаме, че това е един изключително добър съперник. Отбор, който е малко над средноевропейското ниво. Той победи Франция. Изобщо не е лесно за един треньор да вика нови играчи през ден. В този кръг от играчи, които гледаме, също има болни. Искам от футболистите, които са тук, да дадат максимума от себе си. Днес имахме разговор с играчите защо са ни нужни тези точки до края. Ако останем в тази група, ще играем с добри отбори, което е много важно, за да вдигаш качеството си. Когато играеш с по-слаби отбори, не е добре за тези, които подрастват”.

“Това, което играхме срещу Финландия, е повод за мен да вярвам, че няма да допуснем гол. Трябва да имаме обеца на ухото и да внимаваме в края на мача. Лично аз никога няма да забравя този бараж с Унгария. Мислите ли, че този шанс, който имахме, ще се повтори? И аз бих попитал кога ще стигнем Северна Македония, но бих попитал дали знаете къде играят футболистите им?”.