Еди Хау е готов да се раздели със звездна покупка
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Алан Сен-Максимен е на изхода на "Сейнт Джеймсис Парк"

Мениджърът на Нюкасъл Еди Хау сподели, че клубът трябва да започне да продава играчи, за да не наруши правилата за финансовия феърплей. От това най-много ще пострада бързоногото крило Алан Сен-Максимен, който е оценен доста високо и неговата продажба би помогнала финансово на Нюкасъл.

“Сен-Максимен? Водим преговори. Заради финансовия феърплей трябва да разменяме играчи иначе ще бъдем приклещени това лято – Не искам да го загубя. Финансовия феърплей обаче го насилва. Изглежда, че ще се случи. Понякога такива неща трябва да стават, за да може един клуб да расте”, заяви Еди Хау по повод слуховете за трансфер на Максимен в Саудитска Арабия.

Сен-Максимен бе първата звездна покупка на Нюкасъл по пътя им към завръщането на върха. Той се присъедини към клуба през 2019 година, когато само се спекулираше за новите собственици, които се очакваха в клуба. Максимен още тогава повярва в проекта на “Сейнт Джеймсис Парк” и прие да се превърне в звездата на клуба.

Когато най-накрая обаче новите собственици се появиха и Нюкасъл започна да се превръща във водеща сила Сен-Максимен вече не бе звезда. През изминалия сезон Еди Хау доста често го оставяше на пейката и предпочиташе да залага на друг тип футболисти. Точно това е и причината французинът да търси нови възможности, където да може да играе по-често.