google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Специалистът говори преди мача с Дунав Русе и отправи призив към привържениците на "виолетовите".

Старши треньорът на Етър Велико Търново – Емануел Луканов, сподели очакванията си преди предстоящото домакинство на Дунав Русе от 2-ия кръг във Втора лига.

Двубоят между “виолетовите” и “драконите” е днес от 20:00 часа и ще се състои на стадион “Ивайло”.

– Г-н Луканов, очакванията ви за мача с “Дунав”?

– “Дунав” е млад енергичен отбор, спечелиха първия си мач и ни очаква доста труден двубой. Но ако ние подходим умно, концентрирано и целенасочено, ще сведем проблемите до минимум. Да натискаме умно докрай, да не подценяваме мача и може да се поздравим с успех. Контролата между двата тима неотдавна в Трявна няма да има нищо общо, тук се играе за точки и интензитетът ще бъде друг.

– Има ли кадрови проблеми и готов ли е Дани Младенов за завръщане?

– Групата е ясна, няма отсъстващи. Дани Младенов не беше играл в контролите, но тренира през цялото време с тима, дойде ли точният момент за игра, ще влезе пълноценен за себе си и отбора. Здравко Илиев почва тренировки от 5 август, а Хавиер Бетегон още не е с уредени права, но впечатленията от него са добри.

– Какво бихте казали на феновете преди първия домакински мач?

– Приканвам феновете да бъдат единни, знам, че барометърът за тяхното присъствие на трибуните е спечелването на мачовете, себераздаването. За себераздаването и мотивацията дори не искам да говоря, няма ли ги – не е добре. Който се е хванал с тази професия, трябва да натиска здраво до дупка. Има обаче някакво разделение във великотърновската общественост, нека бъдат единни и помагат на “Етър”. Да не бъдат лицемерни, защото усещам такова нещо у някои. Не искам да ги наричам хейтъри, защото някои от тях си мислят, че това е европейски термин и нещо голямо. Това са омразници към клуба. Нека бъдат малко по-позитивни. Това приканвам великотърновската общественост. Всеки говори нещо за “Етър” – този играе, онзи не играе… Хората, които могат да ми държат сметка кой играе, са единствено щабът ми, защото те са до мен в слънце, жега, сняг… Който от хейтърите бъде до мен във всички тези минути, може да си каже мнението.

– Това обаче е само част от хората…

– Да, аз говоря за една част. Велико Търново винаги е имало един отбор и това е “Етър”. Всички фенове, бизнесмени, хора, които следят какво става с клуба, да бъдат позитивни, да идват и да ни подкрепят! Това призовавам фенската общественост, която наистина милее за “Етър”. Аз съм честен с всички и искам същото насреща. Всяко решение търпи уважение.

– Ако отборът продължи да побеждава, и публиката по трибуните ще бъде все повече…

– Това е така, аз не бягам от отговорност. Работим точно за това – във всеки мач отборът да е на максимум. Влиза ли с главата си в мача по начин, по който трябва да влезе – аз нямам притеснение. Ние работим да спечелим всяка една точка и всеки един мач. Говоря от спортно-технически аспект, защото в България нещата невинаги са само спортно-технически, а има много други фактори. Но от спортно-техническа гледна точка гарантирам, че “Етър” ще бъде в топформа!