Финландия властва в група Н след победа над Казахстан
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Скандинавците се доближават до класиране на Евро 2024

Финландия постигна победа с огромно значение при гостуването на Казахстан с 1:0 в мач от квалификациите за Евро 2024. Единственото попадение в срещата вкара нападателят Оливер Антман в 78-ата минута, за да донесе радост на скандинавците.

С тази победа Финландия еднолично оглави квалификационна група Н. Нацията вече има 12 точки след 5 изиграни срещи и е с три аванс пред втория Казахстан, докато Дания и Словения са с по 7 точки и мач по-малко.

Финландия влезе в двубоя в серия от три поредни победи и затвърди добрата си форма. При това тимът регистрира четвърта поредна суха мрежа.

Първото полувреме на “Астана Арена” предложи малко голови ситуации. Двата отбора регистрираха общо три точни удари, показва статистиката.

След почивката Финландия бе по-добрият отбор с повече шансове пред вратата на съперника. При една добра атака Оливер Антман вкара в 78-ата минута и донесе трите точки на своята страна.

В следващия си мач селекцията на Финландия приема Дания на 10 септември. Ако финландцие спечелят тази среща, то ще бъдат с единия крак на евро финалите в Германия следващата година.

Казахстан остава с шансове за сензационно класиране на Евро 2024, но се нуждае от позитивен резултат в домакинството на Северна Ирландия след три дни.