Министър Кралев похвали Селишка и Николова за успеха в Будапеща
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Българските момичета отново са неудържими и спечелиха нови две олимпийски квоти!", написа Красен Кралев

Миглена Селишка спечели олимпийска квота за България след победа над полякинята Ивона Матовка по време на квалификациите в Будапеща, а след по-малко от половин час Евелина Николова донесе втора квота за страната но.

Успехът на родните боркини не беше подминат от министъра на младежта и спорта Красен Кралев, който от профила си във Facebook поздрави състезателките за успеха.

Българските момичета отново са неудържими и спечелиха нови две олимпийски квоти!

Posted by Красен Кралев on Friday, March 19, 2021

„Българските момичета отново са неудържими и спечелиха нови две олимпийски квоти! Европейската шампионка в женската борба за 2020 г. Миглена Селишка доказа класата си. С две победи в категория до 50 килограма тя ни донесе олимпийската виза за Игрите в Токио при най-леките. Меги се справи с Емма Малмгрен (Швеция) с 12:4 точки в четвъртфиналите. В директната среща за квотата Селишка победи с 4:1 опитната полякиня Ивона Матковска.

В Будапеща Евелина Николова пак се показа като истински боец. С труден жребий, но във великолепна форма, Ева се справи с Альона Колесник (Азербайджан), Вероника Чумикова (Русия) и Бедиха Гюн (Турция). Така тя завоюва квота за България в категория до 57 килограма.

Женската ни борба вече има три визи за Летните олимпийски игри в Токио. Тайбе Юсеин спечели квотата си на Световното първенство през 2019 г. в категория до 62 килограма.

Браво, момичета!“, написа министър Кралев.