Новият стадион на Спартак Пловдив ще е истинско бижу (ВИДЕО)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Стадион "Тодор Диев" ще бъде един от най-красивите в България

Ръководството на пловдивския Спартак направи още една голяма крачка за реконструкцията на стадион “Тодор Диев”. В началото на седмицата в Община Пловдив бе внесен окончателният технически проект за реконструкцията на съоръжението.

“Точно преди 1 година подписахме договора за концесия на съоръжението, а на 6 февруари стадионът ни бе предоставен с протокол от Общината. В тези тежки месеци успяхме да се справим с всички трудности във връзка с промените в кадастралната карта на района и да изготвим техническия проект”, обясниха от клуба.

Новият облик на стадион “Тодор Диев” ще бъде страхотен. Съоръжението ще разполага с 6750 седящи места със сгъваеми седалки. В Сектор А (единствената трибуна до момента) ще има 2800 места, като в нея са предвидени ВИП зона 1 с 13 места, ВИП зона 2 с 25 места, 40 места за журналисти. Също така ще има зона за хора с увреждания – 5 места, които са разположени в северозападната част на трибуната.

Сектор Б (от страната на ул. “Кичево”) ще бъде с 800 места, а 300 от тях ще са за феновете на гостите.

Сектор В (от страната на ул. “Македония”) ще разполага с 3950 места.

80% от всички места на стадиона ще бъдат покрити. Сегащната козирка ще се запази, но ще бъде изградена и нова от двете страни на Сектор А.

Сектор Б и В на стадион “Тодор Диев” също ще бъдат на 80% покрити.

На новия стадион ще се изгради и висок клас LED- осветление, отговарящо за HD излъчване. Електронното табло ще е от най-ново поколение, позволяващо излъчване на видео повторения.

За феновете ще има 6 входа, като е обособен отделен вход за привържениците на гостите. Всички входове ще бъдат оборудвани с турникетна система.