Шефът на Спартак увери, че градът скоро ще има ново спортно бижу
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В Пловдив днес започна реконструкцията на стадион "Тодор Диев"

В Пловдив днес започна реконструкцията на стадион “Тодор Диев”. Старт на ремонтните дейности дадоха президентът на Спартак Динко Милнечев и градоначалникът Здравко Димитров, информират от страницата на пловдивския клуб.

На събитието присъстваха още зам.- кметът по спорт и младежки дейности Георги Титюков, кметът на “Южен” Костадин Язов и директорът на дирекция спорт и младежки дейности Петър Зехтински, а също така административният директор на клуба Тодор Симеонов и спортният директор Денис Хасан.

Кметът Здравко Димитров беше запознат с всички детайли по реконструкцията на съоръжението. Той видя и седалките, които ще бъдат монтирани. Собственикът на Спартак Динко Миленчев благодари на Общината за съдействието по документацията и увери кмета, че скоро Пловдив ще има ново спортно бижу.

“Анверс конструкт” започва с първия етап – дейности по настоящата трибуна на стойност 220 000 лева, които трябва да бъдат завършени до края на 2021 г., а кметър пожела на компанията безпроблемни строителни дейности

В началото на 2022 година ще продължи работата по тази трибуна и ще започне изграждането на новата северна трибуна.

Цялостната реконструкция на съоръжението ще е на стойност 7,5 млн. лева.

Ето и детайли за стадиона:

Стадион “Тодор Диев” ще разполага с 8200 седящи места със сгъваеми сини и бели седалки.

Разпределението ще е както следва:

Сектор А (сегашната трибуна 3300 места, като тук са предвидени ВИП зона 1 с 13 места, ВИП зона 2 с 25 места, 40 места за журналисти.

Предвидена е зона за хора с увреждания – 5 места, които са разположени в северозападната част на трибуната.

Сектор Б (от страната на ул. “Кичево” 800 места, 300 от които са предвидени за сектор за гостуващи фенове, отделен с плексигласова преграда.

Сектор В (от страната на ул. “Македония” 3950 места, предвидени са 5 броя места за хора в инвалидни колички в югоизточната част и 5 броя в централната част на трибуната.

80% от всички места ще бъдат покрити, като сегашната козирка ще бъде запазена, но ще бъде изградена и нова от двете страни на Сектор А.

Сектор Б и В също ще бъдат на 80% покрити.

Предвижда се изграждането на висок клас LED- осветление, отговарящо за HD излъчване.

Електронното табло ще е от най- ново поколение, позволяващо излъчване на видео повторения.

Предвидени са 6 входа, като е обособен отделен вход за гостуващи фенове.

Всички входове ще бъдат оборудвани с турникетна система.

Ще бъде изградено и видеонаблюдение, обхващащо всички входове и седящи места, както и зоната около стадиона.

Предвидени 150 паркоместа +100 на мястото на двата изкуствени терена в първоначалния проект.

Журналистите ще използват всички удобства за работа, ще бъде изградена и специална зона за пресконференции по изискване на БФС и ФИФА.

Изцяло ще бъдат обновени съблекалните под сегашната трибуна, като се предвижда лекарски кабинет и кабинет за допинг контрол.

Ще бъде изграден и музей, в който да се съхранява и излага историята на Спартак Пловдив.

Теренът ще бъде изцяло модернизиран с нова поливна система.

До края на 2021 г. ще се инвестират 220 000 лева в реконструкция на сегашната трибуна, в началото на 2022 г. ще се продължи с дейностите по тази трибуна, както и ще се започне изграждане на сектор Б (от страната на ул. Кичево).