Пловдивският Спартак строи супер модерен стадион през 2021 г.
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тимът от Трета лига ще разполага с истинско бижу

През 2021 година Пловдив би трябвало да има три модерни стадиона. След Локомотив и Ботев, Спартк също ще има нов и съвременен стадион. Ръковдството на клуба, заедно с надзорната фирма внесе техническия проект за стадион “Тодор Диев” в Община Пловдив.

“В тази трудна за всички година сторихме всичко възможно да сме готови с техническия проект и се надяваме в началото на 2021 г. да получим разрешение за строеж. Искаме да уведомим всички фенове на Спартак, че до няколко дни ще покажем и окончателния вариант на новия стадион”, обявиха от клуба.

ПФК Спартак 1947 Пловдив официално е концесионер на стадион “Тодор Диев”. След реконструцията съоръжението ще има 8200 седящи места. Напълно ще бъде реконструирана сегашната трибуна – Сектор “А”, който ще бъде с 4000 седящи места и изцяло покрит с козирка за удобство на феновете. Там ще бъдат направени ВИП ложи и места за журналисти. Ще има подобрения по всички съблекални.

Също така ще бъде изграден изцяло нов Сектор “Б”, който ще бъде към улица “Македония”. Секторът ще разполага с 3400 седящи места, които също ще бъдат изцяло покрити. Ще има и нов сектор за гости, който да приветства феновете на съперниците на Спартак.