Стенли разкри ще се включи ли в надпреварата за президент на БФС 1
0 0
"Ако реша, може би ще бъда правилния човек, тъй като съм независим от никой"

Дългогодишният капитан на националния отбор по футбол и рекордьор по мачове с „лъвовете“ Стилиян Петров заяви в интервю пред Спортал, че може и да е правилният човек президент на БФС, но не е негова цел не иска да се „замесва“ в това. “Това е една доста тежка тема. Доста хора се опитват да достигнат до мен по различен начин. Дали аз съм правилния човек? Не мога да отговоря. Ще се радвам да се появи някой с визия, план, структура, с начин на работа, с екип… Всичко обаче продължава, както беше едно време. Всеки казва, че не иска да показва екипа си, за да не го видят. Или пък не казва, какво ще променя, за да не го изкопират другите… Досега не съм видял някой, който да излезе със силна стратегия, със силна ръка и с визия за промените, които ще бъдат направени. Защото се търсят промени, когато нещо не върви. Когато всичко е наред – не се правят промени. За съжаление при нас не върви. Затова казвам, че не мога да кажа дали съм правилният човек. Дали това е моментната ми цел? Не! Мога да го кажа искрено? Дали трябва да се страхуват от мен? Да! Защото, ако реша, може би ще бъда правилния човек, тъй като съм независим от никой. Това е при мен най-силното нещо. А дали искам да се замесвам в това? Искам да го кажа директно – не.“

Стилиян Петров подкрепя Димитър Бербатов да влезе в управлението на родния футбол и да започне промени, но изрази опасения, че самите футболни хора не желаят никакви корекции и бягат от новото.

Стенли е убеден, че в България продължават да се раждат таланти, но в повечето случаи не получават шанс за изява.

„Навремето, може да сме били най-слабият отбор, но винаги имахме поставена цел от треньорите. А в отбора на България има само една цел – задължително преследване на класиране“, добави бившият национал.