Уелс махна Райън Гигс от треньорския пост в националния отбор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бившият играч на Манчестър Юнайтед застава пред съда на 28 април

Официалният сайт на футболната асоциация на Уелс съобщава, че Райън Гигс е отстранен от поста на селекционер. Причината за това действие е обвинението срещу бившия футболист на Манчестър Юнайтед в домашно насилие. Днес срещу Гигс беше повдигнато обвинение в нападение, причиняване на нараняване и действия на принуждаване, което се наказва със затвор до 6 месеца и/или глоба до 5000 паунда.

„В тази връзка официално обявяваме, че селекционер на Уелс на Евро 2020 ще бъде Робърт Пейдж, а негов помощник ще бъде Алберт Стюйвенберг. На по-късна дата ще бъде свикано заседание на борда на уелския ФА относно бъдещето на Гигс”, се казва в официалното съобщение на федерацията.

Припомняме, че на 3 ноември миналата година Гигс беше арестуван, след като бившата му приятелка Кейт Гревил подаде оплакване в полицията. След това Гигс беше пуснат под гаранция, а сега ще трябва да се яви в съда на 28 април.

След инцидента, който беше отразен от медиите, Гревил се изнесе от дома на Гигс и двамата по-късно се разделиха.

Гигс успя да класира Уелс на Европейското по футбол, където „драконите“ са в една група с Италия, Щвейцария и Турция. Надпреварата ще се проведе от 11 юни до 11 юли тази година.