Виктория Томова отпадна от квалификациите на Australian Open
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Българската тенисистка загуби в 2 сета от 312-тата в света Ребека Марино

Виктория Томова допусна поражение във втория квалификационен кръг на Australian Open, след като отстъпи с 2-6, 6-7 на 312-тата в света Ребека Марино от Канада.

Томова се представи слабо на първи сервис като не успя да запише нито един ас, докато нейната опонетка спечели директно пет точки от начален удар. Българката спечели само 59% от точките на първи сервис, като също пропусна и да реализира повечето си точки за пробив.

Още на старта на мача Ребека Марино демонстрира превъзходство и поведе с 3:0 гейма. Томова успя да се включи в срещата и спечели два гейма, но при 4:2 в полза на канадката, нашето момиче допусна нов пробив, което предреши крайния изход на сета. В крайна сметка Марино спечели първата част с 6:2.

Вторият сет започна по-добре за Томова и тя поведе с 2:1 сета, но много бързо позволи изравняване на резултата. Все пак Вики Томова показа по-добра игра в следващите минути и напраи пробив, като бе само на гейм от спечелването на сета при резултат 5-3. След това обаче нивото на игра на втората ни ракета спадна и Марино изравни за 5:5. Томова успя да пробие и пак беше на косъм да изравни сетовете, като дори пропусна и сет бол. Марино успя да вкара мача в тайбрек, който спечели с 9-7 точки и се класира за третия квалификационен кръг на Australian Open.

Така България остана с една представителка в турнира при жените – Цвети Пиронкова, която днес записа победа над корейката На-Лее Хан и се класира за последния квалификационен кръг.