Рафа Бенитес официално бе обявен от Селта Виго
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Испанецът се завърна в родината си

Ръководството на Селта Виго обяви назначението на новия си мениджър Рафаел Бенитес. Испанецът най-накрая отново ще поеме тим родината си след дълга пауза. Именно факта, че Селта е испански тим е наклонило везните за Бенитес, който е искал да работи в Ла Лига.

“Предлагаха ми много пари. Но аз исках да бъда във водещо първенство и по-близо до семейството, както и с проект, който ми позволява да се развивам. Офертата на Селта беше най-атрактивната. Горд съм да бъда треньор на клуба по време на стогодишнината му”, заяви Бенитес на официалната пресконференция по случай неговото назначение.

Бенитес е треньор с огромен опит. Той е ръководел тимовете на Реал, Ливърпул, Интер, Челси, Наполи и други. За последно той ръководи английския Евертън, но периодът му на “Гудисън парк” не бе успешен.

През треньорската си кариера той е вдигал трофеите от Шампионска лига, Лига Европа, Суперкупата на УЕФА и доста други. През сезон 2003/2004, когато бе начело на Валенсия той дори бе избран и за треньор номер едно в света.