Редица клубове се интересуват от бранител на Тотнъм
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Джафет Танганга може да напусне северен Лондон

Няколко европейски клуба обмислят да направят оферта за централния защитник на Тотнъм Джафет Танганга, съобщава спортният жърналист Бен Якобс. Според информацията сред заинтересованите са Милан, Севиля, Лутън и Галатасарай. Очаква се офертите за англичанина да завалят в следващите дни.

Може би най-малък е шансът Танганга да премине в Севиля. Андалусийци са обсъждали неговото име през последната седмица, но за момента са по-близо до това да се откажат от неговото привличане, отколкото да изпратят оферта до Тотнъм.

Милан имат доста по-голямо желание да притежават младия бранител. Стефано Пиоли се надява, че той ще се превърне в следващия Фикайо Томори и ще разцъфне на “Сан Сиро” след като напусне Острова.

Галатасарай също са доста сериозни в намеренията си. Те са твърдо решени да сглобят силен отбор, който да им даде най-големи шансове за титлата в първенството през този сезон. Турския тим обаче не е предпочитана дестинация от Танганга, което е най-големият им проблем.

В момента обаче най-големи шансове за привличането на Танганга има новака във Висшата лига – Лутън. Ръководството на тима обаче възнамерява да предложи сделка под наем на бранителя, тъй като тяхното оставане в елита на Англия през следващия сезон е под въпрос и не е ясно дали те ще могат да плащат нужната заплата на Танганга ако отпаднат в Чемпиъншип.